Pearoog
Küülik õunte ja muskaatpähkliga
Õunamooside ja -kookide tegemisel tasub mõned ubinad koos küülikuga hoopis ahju pista, sest õuna kooslus muskaatpähkliga sobib küülikulihale sama hästi kui koogi sisse.
Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com).
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küülik (kaaluga ca 1 kg)
- 2 spl kuhjaga Dijoni sinepit
- 2 spl õli
- poole sidruni riivitud koor
- 1 spl sidruni mahla
- 1 spl riivitud muskaatpähklit
- 2 tl suhkrut
- 3 väikest õuna
- sool, pipar
- 150 ml keeva vett
Valmistamine
Lõika küülik kuueks tükiks. Sega kausis sinep, õli, sidruni koor ja mahl ning suhkur. Määri liha seguga kokku ja aseta vormi. Raputa peale soola, pipart ja riivitud muskaatpähklit. Lõika õun sektoriteks ja aseta küülikutükkide vahele. Pruunista 220 kraadi juures 15-20 minutit. Seejärel alanda kuumus 165 kraadile, vala vormi 150 ml keeva vett ning küpseta 1,5 h. Vahepeal keera lihatükke.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)