Pearoog
Küülikumaks värskete murelite ja Põltsamaa tõmmuga
Küülikumaks sobib Põltsamaa tõmmuga imehästi – proovige! Tavapärasest veidi erilisem retsept, autoriks Ants Uustalu.
Koostisosad
-
- 150g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa
- 10cl kirsiveiniäädikat
- 50gg taluvõid
- 10cl Põltsamaa tõmmu (Vintage 2003)
- peotäis värskeid mureleid
- puhast rapsiõli
- sool, pipar
Valmistamine
Puhasta küülikumaks ja lõika parajateks tükkideks. Maitsesta soola ja pipraga. Lase pann kuumaks ja pane sorts õli pannile ja siis maksatükid. Kui maks on ühelt poolt pruun, keera ringi ja lisa 25g võid. Kui või on sulanud ja maks kergelt küpsenud, piserda pannile kirsiveiniäädikat. Tõsta pann tulelt. Teisel pannil sulata teine pool võist, viska pannile värsked murelid (ilma kivideta ja poolitatud) ja natukese aja pärast vala pannile Põltsamaa tõmmu. Keeda kastet ca 2 -3 minutit ja serveeri koos küülikumaksaga. Kaunistuseks ja salatiks võib kasutada värsket kressi.