Laimimarinaad broilerifileele
Marinaadi valmistamine pakub lisaks kokkamisrõõmule ka hea võimaluse omada kontrolli selle üle, millest toit koosneb. See suurendab teadlikkust toitumisest, mis on oluline tervisliku ja toitainerikka toidukorra valmistamisel. Kuna suvi on grillimise kõrgaeg, jagan üht lihtsat väheste koostisosadega retsepti, mis aitab suvise söögi tervislikuna hoida.
Foto: Henri Ruul
Koostisosad
-
- 250g Rannamõisa broilerifileed (steigid)
- 1 laim
- 1 küüslauguküüs
- Värsket peterselli
- Maitsetsamiseks meresoola ja pipart
Valmistamine
Marinaadi valmistamiseks lõika sobivad broilerifilee tükid. Sega kokku marinaad: oliiviõli, riivitud laimikoor, seejärel pigista mahl poolest laimist. Lisa juurde petersell, meresool ja pipar. Vala marinaad sulguriga säilituskotti ja ja sega broilerifileed selles läbi. Seejärel jäta liha marinaadi ja hoia seda üleöö külmkapis.
Kui grill on kuum, küpseta steigid mõlemalt poolt. Siia kõrvale sobivad hästi erinevat värvi juurviljad.
Head isu!