Lapsed köögis: kiirelt valmiv pitsa suitsukanaga
Söögi valmistamine on põnev ning eriti eriline just pere väiksematele liikmetele. Seetõttu tuleb vahel miskit lihtsat ja kiiresti valmivat menüüsse võtta, et ka lapsed kokkamisest osa saaksid. Lihtne retsept garanteerib selle, et laps saab enamuse ajast kogu söögivalmistamise protsessi juures olla. Samuti peab toit kiirelt valmima – nii ei jõua pisike köögiabiline ära tüdineda ning ärevus kestab kuni kokkamise lõpuni. Ja eks ikka ole õige jutt, et enda valmistatud toit on see kõige parem.
See pitsa valmib lavaššile ning lõpptulemusena saab valmis üks ääretult maitsev (ja toitev) kõhutäis, mis sobib ideaalselt valmistamiseks lasteaialastele.
Koostisosad
-
- 1 pk lavašši
- ca 5 sl tomatipastat
- 1 küüslauguküüs
- peotäis basiilikulehti
- 1 Rannamõisa suitsutatud broilerikoib
- 100 g riivitud juustu
- pipart
Valmistamine
Laota lavašš ahjuplaadile. Määri peale tomatipasta. Haki küüslauguküüs hästi peeneks ning raputa tomatipastale. Aseta peale basiilikulehed ning väikemateks tükkideks hakitud suitsukanaliha. Kata riivitud juustuga ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Enne serveerimist raputa peale värskelt jahvatatud pipart.