4
20 min
Pirukad
Lapsed Köögis: Teistmoodi pitsad
Seekord kokkame taas lastega! Valmimas on midagi tervislikku! Lapsed ei pea nüüd ehmuma, sest valmivad pitsad, millel põhjaks näkileivad, katteks aga küpsetatud juustukuhja all suitsukana, paprika ja kodujuust. Selle retsepti põhjana on kasutatud kaerajahust näkileibasid, mis on tavapärasest näkileivast tunduvalt heledamad ning pisut paksemad. Needsamad näkileivad aga võid asendada ka riisi- või maisigalettidega.
Koostisosad
-
- 4 kaerajahust näkileiba
- 4-6 teelusikatäit tomatipastat
- 2 supilusikatäit paprikat, hakituna
- 8 Rannamõisa suitsutatud broilerikintsulihaviilu
- 4 teelusikatäit kodujuustu
- 4 supilusikatäit riivitud juustu
- soola pipart
Valmistamine
Määri näkileibadele tomatipasta ning raputa peale paprikatükid. Seejärel aseta pitsadele suitsukanaviilud ning kodujuust. Maitsesta soola-pipraga. Kõige peale aseta riivjuust. Küpseta pitsasid ahjus 200 kraadi juures seni, kuni juust on sulanud.
Näkileivad võid asendada ka gluteenivabade riisi- või maisigalettidega!
Foto: Ragne Värk