Leivasalat praetud maksa ja vaarikavinegretiga
Praetud maks sobib imehästi salati koostisesse ning selle kinnituseks on ka seesama salat. Täienduseks maksale on kindlasti lihtsasti valmiv vaarikavinegrett, mida võib südamerahuga pisut rohkem valmis teha, et siis seda ka järgmistel päevadel isetehtud salatile kallata.
Retsept pärineb raamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”.
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
- piima (maksa leotamiseks)
- 4 peotäit rohelisi salatilehti
- 200 g leiba
- 1 pirn
- 10 musta oliivi
- soola, pipart
- oliiviõli
-
Vaarikavinegrett:
- 4 sl kergelt purustatud vaarikaid
- 3 sl palsamiäädikat
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl laimist pressitud mahla
- ca 1 tl suhkrut
Valmistamine
Puhasta maks kelmetest ja pane vähemalt 30 minutiks likku. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.
Jaota salatilehed taldrikultele. Rösti leib ja murra tükkideks. Puhasta pirn, eemalda südamik ning viiluta. Haki oliivid hästi peeneks ning aseta koos pirniviilude ja leivaga salatile. Prae kuumal pannil kanamaks kiirelt mõlemalt poolt küpseks, vahepeal soola-piraga maitsestades. Aseta salatile.
Vaarikavinegrett: püreesta vaarikad mikseriga, lisa palsamiäädikas, õli ja mahl ning ning püreesta uuesti. Maitsesta suhkruga. Nirista kaste salatile. Kõige lõpuks vala peale ka väike sorts oliiviõli.