Lihtne ahjukana
Ahjukana on mugav lahendus lõuna- või õhtusöögiks, kuna ainuke ajakulu on kana maitsestamine ning ahjujuurikate valmistamine. Ülejäänud töö teeb juba ära ahi. Siin on üks lihtne retsept, mille tulemusel valmib mõnusalt klassikaline ahjukana!
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud broiler
- soola, pipart
- oliiviõli
- 1 laim
- kimbuke tüümiani
- 4 küüslauguküünt
- kartulit, porgandit, kaalikat
- 1 dl puljongit
Valmistamine
Patsuta kana majapidamispaberiga kuivaks. Maitsesta kana korralikult soola ja pipraga nii seest kui ka väljast ning piserda üle oliiviõliga. Poolita laim ning tõsta koos tüümianikimbu ja kahe küüslauguküünega kana sisemusse.
Koori köögiviljad (koguseliselt võiks need ilusti katta ahjuvormi) ning tükelda, maitsesta soola ja pipraga. lisa pisut oliiviõli ja 2 hakitud küüslauguküünt ning sega kõik segamini. Tõsta köögiviljad ahjuvormi, vala juurde puljong ning tõsta kõige peale ahjukana. Kata vorm kaanega (või tekita fooliumist kate) ning küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 1 tund 30 minutit.