4
1 h 15 min
Pearoog
Lihtne pikkpoiss
Pikkpoiss on selline roog, mille valmistamise võiks vahel koduköögis ikka ette võtta. Järgnevalt üks lihtne retsept, mille valmistamiseks on kasutatud kalkuniliha! Retsept pärineb Ragne Värgi kokaraamatust “Lihtsalt linnulihast”.
Koostisosad
-
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 700 g Rannamõisa jahutatud kalkuni hakklihasegu (kintsulihast)
- 1 dl riivsaia
- 1 muna
- 100 toorjuustu, toasooja
- soola, pipart
- 4 sl oliiviõli
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil klaasjaks. Seejärel pane kõik koostisosad (va oliiviõli) kaussi ning sega korralikult. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist pikliku kujuga päts. Aseta ahjuvormi, piserda peale õli ning küpseta 180 kraadi juures ca 1 tund.
Soovitus: Pista pikkpoiss ahju koos köögiviljadega. Lõika kartulid, porgandid, kaalikas ja suvikõrvits väiksemateks tükkideks. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Piserda segades juurde meeldiv kogus oliiviõli ning lisa ahjuvormi. Seejärel küpseta kogu roog valmis nii, nagu retseptis öeldud!
Foto: Ragne Värk