Lihtne tatrapada
See roog valmib lihtsalt ning kiirelt! Tatrapada on eriti sobiv valmistamiseks just siis, kui aega söögitegemisele kulutada ei saa. Selle roa valmistamiseks võid kasutada ka küpsetatud kanaliha, sellisel juhul jääb ära selle valmistamise vaev!
Koostisosad
-
- 300 g tatart
- 2 suurt peotäit külmutatud herneid
- 0,5 sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 4 Rannamõisa jahutatud broileri- või kalkunikintsuliha
- 4 muna
- 4 sl piima
- 4 sl hakitud maitserohelist (murulauku)
- 50 g riivitud juust
- soola, pipart
-
Kaste
- hapukoort
- küüslauguküünt
- soola
Valmistamine
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmes. Minut enne keetmise lõppu lisa herned, nõruta. Samal ajal prae sibulatükke pannil õlis minutijahu, lisa seejärel hakitud küüslauguküüned ning tükeldatud kanaliha. Maitsesta soola ja pipraga ning prae seni, kuni kana on küpsenud, tõsta segu pannilt.
Klopi munad piima ja vähese soolaga läbi, vala pannile ning sega kuumutades seni, kuni munasegu on hüübinud. Lisa pannile tagasi kana-sibulasegu ning tatar-hernes. Sega läbi, lisades juurde hakitud maitserohelise ning riivjuustu. Maitsesta lõplikult ning serveeri koos kastmega.
Kastme valmistamiseks lisa hapukoorele maitse järgi purustatud küüslauku, lisa soola-pipart ning serveeri!