Maasikasalat grillitud broilerifileega
Lihtne ja kerge lõunasöök! Valmistamiseks kasuta broilerifileed või siis -kintsuliha. Retsept: Heimar Kuuskler /Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa broilerifileed
- 4 tl Dijoni sinepit
- 2 tl mett
- 2 spl rapsiõli
- soola, must terapipart
- 2 viilu röstsaia
- 140 g värskeid maasikaid
- 2 sl palsamiäädikat
- 1 apelsin
- rukolasalatit
- 2 sl oliiviõli
- 4 redist (punane)
-
Karulaugupesto
- 400 g karulauku
- 300 g Parmesani juustu
- 200 ml oliiviõli
- 100 g seedermänniseemned
- 100 g India pähkleid
Valmistamine
Sega omavahel Dijoni sinep, mesi, õli ja aseta broilerifilee marinaadi. Masseeri kergelt sõrmeotstega. Lase seista vähemalt 30 minutit ja küpseta kuumal söegrillil. Viska sütele külmas vees leotatud lepa või õunapuu laastusid ning sulge grillikaas, et suitsu maitse imenduks fileesse. Küpseta broilerifileed u 10minutit ja tõsta seejärel grillilt mõneks minutiks lõikelauale. Lõika röstsaia viiludest välja rattad (kasuta näiteks kruusisuud) ja rösti. Määri peale karulaugupestot.
Lõika küpsed maasikad sektoriteks ja maitsesta palsamiäädika, riivitud apelsinikoorega, värskelt pressitud apelsinimahlaga ja aseta röstitud saiale. Sega rukola oliiviõliga ja aseta maasikatele. Lisa veel mõned õhukesed viilud redist.
Hea nipp on pestot kevadeti suures koguseses ette valmistada. Ülejäänu saab külmutada, et oleks suvel hea salatitele maitset anda. Selleks pese karulauk jooksva sooja veega, aseta blenderisse ja lisa oliiviõli. Püreesta ja lisa riivitud juust, ahjus röstitud ja kohviveskis purustatud India pähklid ning ahjus kergelt röstitud seedermänniseemned – serveeri grillitud broilerifileega. Kaunista petersellilehtedega.