postthumb
4
30 min
Salatid

Mahlane kalkuni-juustusalat

Lihtsalt valmiv salat koduseks õhtusöögiks või siis krooniks suvisele grillpeole! Salat täiendavalt kastet ei nõua, kuid soovi korral või selle valmistada võrdses koguses pestost ja Kreeka jogurtist!

Koostisosad

    • 1-2 saiaviilu
    • soola, pipart, õli
    • 300 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • mõned peotäied salatilehti
    • 2-3 sl wakame vetikasalatit
    • 2 sl seemneid
    • 2 keedetud muna
    • 50 g riivitud juustu

Valmistamine

Lõika saiaviil(ud) kuubikuteks, piserda üle oliiviõliga ning maitsesta kergelt soolaga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures seni, kuni saiakuubikud on meeldivalt kuldpruunid.
Tükelda linnuliha ning prae pannil  mõlemalt poolt valmis, maitsesta soola ja pipraga. Pane salatilehed ja wakame salat vaagnale. Laota peale meelepärased seemned ning munasektorid, Lisa salatile ka praetud kalkuniliha. Seejärel raputa salat üle riivitud juustuga ning aseta peale saiakrutoonid.

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun