Mahlased kanakoivad odratangude ja porgandiga
See on üks lihtne retsept, mis ei vaja üleliia ettevalmistamist ega ka keerulisi komponente. Vaja on vaid kanakoivad pannil pruunistada ning seejärel kogu roog ahju küpsema panna. Eriti mugav on selle valmistamiseks kasutada küpsetusvormi, mis võib rännata otse pliidilt ahju!
Koostisosad
-
- 4 kanakoiba
- soola, pipart
- 0,5 sibulat
- 3 porgandit
- paar peotäit odratangu
- 3 loorberilehte
- 7,5 dl köögiviljapuljongit
- 4 sl tomatipastat
- 2 sl hakitud peterselli
Valmistamine
Kuumuta potis pisut õli, lisa kanakoivad (naha pool alla) ning pruunista need mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta sibul ning lõika puhastatud ja kooritud porganditest viilud või kangid. Lisa köögiviljad vormi ning kuumuta läbi. Loputa odratang väga hoolikalt voolava vee all! Lisa seejärel ka odratangud, loorberilehed, puljong, tomatipasta ning petersell. Sega läbi ning kuumuta umbes minutijagu. Seejärel aseta vorm ahju (kata kaanega) ning küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit.