Maksapasteet marineeritud sibulaga
Kindlasti on paljudel oma kõige lemmikum pasteediretsept välja kujunenud. Üheks hetkeks pange aga see kindel retsept kõrvale ning proovige valmistada alljärgnevat kanamaksapasteeti marineeritud sibulaga. Foto ja retsept: Andra Kalda
Koostisosad
-
- 1 sibul
- 3 sl palsamiäädikat
- 1 viilutatud porgand
- 250 g Rannamõisa jahutatud pardi- või broilerimaksa
- 1 dl rõõska koort (35%)
- 0,25 tl kaneeli
- 50 g võid
- soola, pipart, suhkrut
Valmistamine
Lõika sibul õhukesteks viiludeks ja pane koos palsamiäädikaga kaussi. Hoia sibulaid marinaadis vähemalt kolm tundi kuni üleöö. Seejärel küpseta nõrutatud sibulaviile õliga piserdatud kuumal pannil, lisa õhukesed porgandiviilud. Prae seni, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kõrvale. Prae maks samal pannil kõrgel kuumusel õlisel pannil mõlemalt poolt küpseks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa juurde eelnevalt küpsetatud sibul-porgand. Vala juurde rõõsk koor ja lase minut haududa, tõsta segu kaussi. Lisa kaneel, või ja maitseained ning püreesta mass ühtlaseks. Lase massil jahedas jahtuda.
Praadimisel kasuta õli asemel hoopis peekoni- või pardirasva!