4
20 min
Lisandid
Gluteenivaba
Marineeritud kartuliviilud
Külm kartulilisand, mis sobib hästi pakkumiseks grillitud linnuliha kõrvale või siis serveerimiseks koos toorvorstidega!
Koostisosad
-
- 1 kg (värsket) kartulit
- 1 väiksem punane sibul
- 1 sl värsket peterselli, hakituna
- 2 sl värsket tilli, hakituna
- ca 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl valgeveiniäädikat
- soola, pipart, suhkrut
Valmistamine
Viiluta kartul (vajadusel koori eelnevalt) ning keeda seejärel soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja jahuta. Seejärel pane kaussi kartuliviilud, õhukesed sibulaviilud ning hakitud ürdid, sega kergelt. Sega omavahel oliiviõli ja äädikas ning lisa kartulitele. Maitsesta ning raputa karpi kergelt, et kõik seguneks. Jäta maitsestuma külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö!