Pearoog
Marineeritud küülik a la Jamie / coniglio marinato alla griglia
Retsepti algne autor on Jamie Oliver, kes valmistas seda imepärast rooga oma kokaraamatus Jamie Itaalia. Tõeliselt mahe maitsete kombinatsioon koos värskete ürtide värskusega. Nipina tuleks kindlasti marinaadi-vedelikuga tupsutada küpsemise ajal lihatükke. Lihtsalt seo paar tüümiani- ja rosmariinioksa kimbukeseks ning kasuta seda liha tupsutamisel.
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küülik
- kimbuke tüümiani ja rosmariini
- 2 küüslauguküünt
- oliiviõli
- 1 sidrunimahl ja koor
- 1 tl mett
- 2 tüümianioksa / 2 rosmariinioksa (liha tupsutamiseks küpsemisel)
- soola, pipart
Valmistamine
Tükelda küülik. Purusta tüümiani ja rosmariinilehed mikseri või uhmri abil pudrumassiks, lisa küüslauguküüned ning purusta veel veidi. Sega juurde 6 sl oliiviõli, sidrunikoor, -mahl ja mesi ning pane küülikutükid segusse maitsestuma vähemalt 3 tunniks.
Võta liha marinaadist ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta grillil või ahjus 200 kraadi juures küpseks.
Seo paar tüümiani ja rosmariinioksa kimbuks, kasta kimbuke marinaadi ning tupsuta küpsemise ajal küülikutükke sellega. Vahepeal pööra küülikutükke 5-6 korda, et liha ühtlaselt küpseks.