Mineraalvees marineeritud linnulihapihvid
Sellel aastal tundub populaarne olevat mineraalvees marineeritud liha. Selliselt marineeritud liha võib leida poeriiulitelt, samuti on kuulda kiidusõnu mitmetelt, kes sellist marinaadi ise teinud on. Järgnevalt üks lihtne retsept, mis maitseb (heas mõttes) lihtsalt. Marinaadis siis kasutusel soolane mineraalvesi, mis on selle retsepti nö “võti”.
Retseptis on kasutatud Rannamõisa Linnuliha uut toodet – minutipihve. Need on juba õhukesteks ja sobivateks viiludeks lõigatud kintsulihatükid, mis on valmis koheselt marineerimiseks, küpsetamiseks või praadimiseks.
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 21.06.2013
Koostisosad
-
- 800 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsulihast minutipihve
-
Marinaad
- 1 sl rosé pipart
- 1 sl kuivatatud kadakamarju
- vytautas mineraalvett
- soola, pipart
Valmistamine
Purusta rosé pipar ja kadakamarjad ning raputa linnulihale. Aseta kaussi ning vala peale mineraalvesi (nii palju, et see kergelt lihasid katab. Lase suletud kaanega kausid maitsestuda ca 6 tundi. Vahetult enne küpsetamist maitsesta soola ja pipraga ning grilli valmis. Kadakamarju leiad apteegist!