Minipitsad broilerikintsulihast ja mozzarella juustuga
Pitsa peategelasteks on väljast krõbe ja seest pehme pitsapõhi ning mahlane broilerikintsuliha. Pitsapõhjad võid varem valmis teha ja sügavkülmutada, nii hoiad aega kokku, sest teadagi, pitsapõhja kergitamine nõuab väheke aega.
Koostisosad
-
Pitsapõhi
- 250 g jahu
- 125 ml käesooja vett
- 6 g pulgapärmi
- 1 tl soola
- o,5 sl suhkrut
- 2 sl oliiviõli
-
Kate
- 4 sl tomatipastat
- 450 g Rannamõisa broilerikintsuliha
- sool/pipar/tšillihelbeid
- värsket basiilikut
- 125 g Mozzarella juustu
- Balsamico kreemi
Valmistamine
Kalla jahu suurde kaussi. Teises kausis sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur, sool ja sega kuni kõik on lahustunud ning viimasena lisa oliiviõli.
Kalla vee-pärmi segu jahu juurde ja sõtku ühtlaseks palliks. Jäta taignapall kaussi, kata kauss niiske rätikuga ja jäta sooja kohta 3 tunniks kerkima.
Kerkinud taigen kalla jahusele lauale ja jaga taigen neljaks ning vormi neli pitsapõhja.
Pitsapõhjad asetada küpsetusplaadile.
Lõika broilerikintsulihast ribad ja prae pannil kuldseks, maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega.
Igale pitsapõhjale aseta 1 sl tomatipastat, jaga broilerikintsuliha pitsade vahel ära, viimasena lisa igale pitsale võrdselt mozzarella juustu ja basiilikut.
Küpseta ahju madalamal siinil, alt küpsetamise režiimil, maksimaalse kuumuse juures, kuni pitsapõhja ääred on kuldsed ja juust peal sulanud.
Ahjust välja võttes nirista pitsad balsamico kreemiga üle ja valmis nad ongi.
Taigna võid varem valmis teha ja säilitada sügavkülmas, nii hoiad aega kokku.