Munapuder ürtide, juustu ja suitsutatud pardifileega
On suurepärane, kui hommikuste võileibade asemel saab nautida miskit soojemat toitu. Alljärgnev munapuder on üks imelihtne retsept, millele on maitse täiustamiseks lisatud veel suitsujuustu ja rohkelt värskeid ürte ning lisaks veel meeldivas koguses õhukesi suitsupardifilee viile.
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 1 sl õli + 1 sl võid
- 4 muna
- 2 dl rõõska koort (10%)
- soola, pipart
- 2 sl suitsujuustu
- suur peotäis värsket ürdisegu (kasutatud siinses retseptis tüümiani ja estragoni)
- 3 saiaviilu
- 75 g Rannamõisa suitsutatud pardifileed
- 2 sl värsket kurki, peeneks hakituna
-
Serveerimiseks
- salatilehti ja oliiviõli
Valmistamine
Kuumuta pannil rasvaine. Sega omavahel munad ja koor ning maitsesta soola-pipraga. Vala segu pannile ning kuumuta keskmisel kuumusel, ise pidevalt segades seni, kuni muna hüübib. Seejärel sega juurde riivitud juust ja hästi peeneks hakitud ürdid. Kuumuta minutijagu.
Rösti saiad, aseta taldrikutele ning raputa peale salatilehti. Seejärel jaota peale munapuder. Lõika pardifileest hästi õhukesed viilud ning kata munapuder fileelõikude ja kurgitükkidega. Raputa peale pipart ning piserda üle oliiviõliga. Värsked ürdid võid asendada ka 2 sl pestoga!