Munaroog kana ja pestoga
See on üks lihtne munaroog riivitud kartulist, pestost, kanalihast. Grillhooajal jääb üle kindlasti grillpeost veidi liha, seetõttu ongi seda kaval järgmise päeva munaroas ära kasutada. Lisatud on ka pisut odrajahu, tavalise nisujahu asemel. Valmistamisele pikalt aega ei kulu ning seetõttu võib seda valmistada kasvõi tööpäeva hommikutel.
Koostisosad
-
- 1 suurem (ca 275 g) toores kartul
- 1 sl pestot
- 3 muna
- 0,5 dl piima
- soola
- 1 sl odrajahu
- 125 g grillitud linnuliha
- 1 dl riivitud juustu
Valmistamine
Koori ja pese kartul ning riivi jämeda riivipoolega. Kuumuta pannil sorts õli ning prae riivitud kartul selles läbi, sega sisse pesto ning maitsesta soola, pipraga. Lase küpseda ning samal ajal klopi munad piima ja jahuga lahti, maitsesta soolaga. Vala munasegu pannile kartuli juurde. Tükelda munarooga kanaliha. Seejärel alanda kuumust veidi ning küpseta kaane all kuni munaroog hüübib. Raputa peale juust ning küpseta lõpuks ahjus grillrežiimil kuni juustu sulamiseni.
Odrajahu asemel võid kasutada ka rukkijahu!
Foto: Ragne Värk