Muskaatkõrvitsavorm kalkunilihaga
Kõrvits, just muskaatkõrvits on selle hooaja kindel lemmik. Nii magus, mahlane ja rõõmus, et laud saab hetkega päikest täis ja sööjate näod naerule, kui ema veidi kõrvetada saanud pajakindaga oma kõrvitsavormi lauale asetab. Mis muud, kui sööma! Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 450 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni kintsuliha
- 400 g muskaatkõrvitsat
- 4 muna
- 400 ml kohvikoort
- peotäis värsket tüümiani
- soola, pipart
- Võid vormi määrimiseks
Valmistamine
Koori kõrvits ja lõika õhukesteks viiludeks. Prae hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad lahti, sega juurde koor ning veidi soola ja pipart. Määri vorm võiga ning lao pooled kõrvitsaviilud esimeseks kihiks. Vala hakkliha kõrvitsaviiludega ning kalla peale munahüüve. Laota peale veidi peenemaks hakitud tüümian ja kata vormi sisu ülejäänud kõrvitsaviiludega. Raputa peale soola ja pipart. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Enne serveerimist lase ca 5 minutit taheneda.
Fotod: Andra Kalda