Mustsõstrakastmega peekonihani
Mul on nõrkus toitude vastu, mis on natukene kiiksuga. Paar päeva tagasi avastasin enda jaoks sinihallitusjuustu-täidisega piparkoogipirukad, mis paljudele ehk eriskummalise kooslusena võib tunduda. Siiski, mulle meeldib soolase ja magusa kooslus – nii nagu apelsini-meekastme-pardifilee kokkusobivus on justkui match made in heaven. Ja just seetõttu tegingi ma omavahel tuttavaks õigepisut magusa mustsõstrakastme, peekoni ning hane.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa Jahutatud hane rinnafileed
- peekoniviile
- meresoola
-
Mustsõstrakaste
- 1 sl võid
- 0,5 sl jahu
- 3 sl mustsõstramoosi
- 1,5 dl vett
- 0,5 sl valget veini
Valmistamine
Kastme jaoks sulata panil või, lisa jahu ning sega korralikult. Seejärel sega juurde moos. Lisa 1 dl vett ning vein ning lase madalal kuumusel podiseda ca 15 minutit. Lisa juurde ülejäänud 0,5 dl vett ning kuumuta veel 5 minutit.
Patsuta fileed majapidamispabriga kuivaks. Hõõru kergelt soolaga kokku. Kata fileed peekoniribadega. Küpseta pannil fileesid mõlemalt poolt 4-5 minutit ehk seni kuni peekoniribad on kuldpruunid. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Aseta fooliumisse rahunema ca 5-10 minutiks. Serveeri koos mustsõstrakastme ja meelepärase lisandiga.