postthumb
Pearoog

Mustsõstralehe-marinaadis broilerikintsud

Kindlasti juba lapsepõlvest on kõikidele teada, et mustsõstralehti kasutatakse kurkide marineerimisel ning pistetakse koos tilliokste, pisikeste põllu peal kasvavate kurkide, veidikese äädika ja soolaga suurde ämbrisse, et siis järgmine päev sealt juba imemaitsvaid suviseid kurke võileiva peale viilutada. Lisaks kurkide marineerimisele annavad needsamad lehed ka imehead maitset linnulihale. Mustsõstralehtedest linnulihamarinaad väärib kindlasti proovimist, eriti veel siis, kui aias vohavad mustsõstrapõõsad.

Retseptis on kasutatud broilerikintsuliha, kuid proovige seda ka broilerikoibade ja -fileega. Tulemuseks on äärmiselt hõrk ja mõnus suvine grillitud linnuliha.

Koostisosad

    • 600-700 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, nahata
    • meresoola
  • Marinaadiks
    • paar peotäit mustsõstralehti
    • 2 sl punase veini äädikat
    • 4 sl oliiviõli
    • 2 sl mett
    • 0,5 punast sibulat
    • näpuotsatäis kaneeli

Valmistamine

Sega omavahel äädikas, õli, mesi ja kaneel. Viiluta sibul ning haki mustsõstalehed. Lisa marinaadile. Seejärel peida marinaadi kintsulihad ning lase maitsestuda vähemalt 6 tundi kuni üleöö. Vahetult enne grillimist puhasta liha marinaadist ning hõõru kokku meresoolaga. Grilli, vahepeal lihasid keerates ning veega kastes, küpseks. NB! Broileri kintsuliha valmib väga kiiresti valmis, seetõttu jälgi, et liha üle ei küpseks!


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun