Nelja juustuga juustupirukas
Esmalt tuleb mul hetkel õues olevate soojade ilmadega meelde, et peaksin kuskilt majapidamisest oma piknikukorvi koos kogu varustusega üles otsima, seejärel autosse istuma ning loodusesse põrutama. Piknikukorv täis muidugi head ja paremat. Muide Pärnu lähistel leiab ideaalseid pikniku paiku, kuhu oma piknikulina koos toidupoolisega maha laotada. Pikniku juttu räägin ma otseloomulikult selepärast, et järgnev pirukas oleks ideaalseks kaaslaseks piknikule. Jahtunud juustupirukas maitseb nagu üke tõsine suutäis parajalt juustust juustukooki.
Koostisosad
-
Põhi
- 4 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 150 g külma võid
- 3 sl vett
-
Täidis
- 120 g Rannamõisa Kalkuni rinnafilee keedusinki
- 50 g sinihallitusjuustu
- 125 g valgehallitusjuustu (näiteks Camembert, Brie)
- 100 tavalist juustu, riivituna
-
Kate
- 2 dl piima
- 2 muna
- 75 g sulatatud juustu Merevaik ( soovitavalt maitserohelisega)
- 0,5 (väike) tl soola
Valmistamine
Põhja valmistamiseks sega kokku jahu ja sool, haki juurde võitükikesed ning näpi segu purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks taignaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ringilise vormi (Ø24cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta 180 kraadi juures 10 minutit.
Lõika sink peenikesteks ribadeks ning aseta eelküpsetatud põhjale. Rapura peale murendatud sinihallitusjuust ning väikesteks tükkideks lõigatud valgehallitusjuust. Kõige peale laota riivitud juust.
Katte valmista mikserda kõik ained ühtlaseks massiks ning vala vormi singi-juustutäidise peale. Küpseta 190 kraadi juures ca 45 minutit. Pärast küpsemist lase pirukal ahjus avatud ahjuuksega umbes 10 minutit rahuneda.