Õlleküpsised singi ja toorjuustukreemiga
See klassikalise õlletaina järgi valminud suupisted sobivad ideaalselt suupistelauale. Lisaks suitsukanale, proovi suupisteid valmistada ja singivahuga, lõhekreemiga või hoopis magusapoolse šokolaadikreemiga.
Koostisosad
-
- 200 g võid
- 3 dl nisujahu
- 0,75 -1 dl õlut
-
Peale
- sulatatud võid
- kuivatatud ürtide segu
- meresoola
-
Toorjuustukreem
- 75 g toorjuustu, toasooja
- 2 sl riivitud parmesani
- 2-3 tl sojakastet
- 2 tl hapukoort
- Rannamõisa suitsutatud broileri rinnafilee rulaadi
Valmistamine
Sega omavahel toasoe või, jahu ja õlu (niipalju, et oleks sütkutav tainas). Aseta tainas ca 30 minutiks külma. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ca 4 mm paksuseks ning vormi ümmarguse klaasi abil tainarõngad. Määri neid sulatatud võiga ning raputa tainaringidele ürte ja meresoola. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 min.
Toorjuustukreemi valmistamiseks sega kokku kõik koostisained (va sink). Seejärel määri kreem küpsistele, kata õhukese suitsusingi viiluga. Serveeri koos salatilehtedega suupistena.