postthumb
3-le
15 min
Grilltoidud
Lihtne

Õllemarinaadis kalkuniliha

Kalkuniliha on üks mõnusamaid lihasid grillimiseks. Lõpptulemusena jääb liha hästi mahlaseks. Kui külmkapis kipub veidi üle olema õlut, siis tasub kindlasti seda retsepti proovida.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha või kalkunirinnafileed
    • soola, pipart
  • Marinaad
    • 2 dl tumedat õlut
    • ca 6 sl sidrunist pressitud mahla
    • 4 küüslauguküünt, viilutatuna
    • 3 loorberilehte
    • 2 tl mahedat sinepit
    • 4 sl tilli, peeneks hakituna

Valmistamine

Segage omavahel kokku marinaadiained. Lõigake kalkuniliha väikemateks tükkideks ning pistke need marinaadi. Laske maitsestuda üleöö.

Seejärel eemaldage üleliigne marinaad, maitsestage soola-pipraga ning küpsetage grillil mõlemalt poolt valmis. Vahepeal pintseldage lihatükke marinaadiga

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun