3-le
15 min
Grilltoidud
Lihtne
Õllemarinaadis kalkuniliha
Kalkuniliha on üks mõnusamaid lihasid grillimiseks. Lõpptulemusena jääb liha hästi mahlaseks. Kui külmkapis kipub veidi üle olema õlut, siis tasub kindlasti seda retsepti proovida.
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha või kalkunirinnafileed
- soola, pipart
-
Marinaad
- 2 dl tumedat õlut
- ca 6 sl sidrunist pressitud mahla
- 4 küüslauguküünt, viilutatuna
- 3 loorberilehte
- 2 tl mahedat sinepit
- 4 sl tilli, peeneks hakituna
Valmistamine
Segage omavahel kokku marinaadiained. Lõigake kalkuniliha väikemateks tükkideks ning pistke need marinaadi. Laske maitsestuda üleöö.
Seejärel eemaldage üleliigne marinaad, maitsestage soola-pipraga ning küpsetage grillil mõlemalt poolt valmis. Vahepeal pintseldage lihatükke marinaadiga
Foto: Ragne Värk