postthumb
Pearoog

Õlletainas kanafilee

Mis on tavalise õlis paneerimiseks valmistatud taina ja õlle sisaldusega taina vahe? Lihtne küsimus, seega kiire vastus. Õlu teeb frittimistaina äärmisel õhuliseks ja kohevaks. Lisaks sellele tekitab õlu tainale kergelt nö maitsejume. Õlletainas on ideaalne kasutamiseks seda kanalihal ja ka kalal. Friteerimiseks kodusel viisil kasuta tavalist panni, millele vala keskmisest rohkem õli, et kana tainas ilusti ära küpseks.

Koostisosad

    • 800g – 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 2 dl jahu
    • 2 dl tumedat õlu
    • 1 muna
    • 0,75 tl soola
    • 0,5 küüslauguküünt
    • näpuotsatäis suhkur
    • õli (praadimiseks)

Valmistamine

Lisa jahule vispliga kloppides õlu. Lisa muna, sool, peeneks hakitud küüslauk ja suhkur. Sega kõik ühtlaseks massiks. Kuumuta pannil õli (õli peab korralikult panni põhja katma) Lõika broilerifilee väiksemateks tükkideks. Kasta õlletainasse ning seejärel prae õli sees kuldseks. Tõsta nõrguma majapidamispaberile ning serveeri.


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun