postthumb
4
2 h
Pastaroad
Põnev!

Omatehtud ravioolid!

Ise tehtud ravioolid on maitsvad, lisaks suurepärasele maitseelamusele on väga palju võimalusi nende täitmiseks. Kasuta täidiseks seda, mida hing ihkab!

Ravioole saab valmistada ka ilma tainasõtkujate ega pastamasinateta. Need masinad teevad elu küll poole kergemaks, aga saab ka ilma hakkama. Enne valmistama hakkamist loe läbi 3 soovitust, et lõpptulemus paremini õnnestuks:

  1. Üheks olulisemaks teguriks on kõrge kvaliteediga nisujahu kasutamine. Kõige parem jahu ravioolitaina ja pasta valmistamiseks oleks 00 tüüpi nisujahu ehk siis ekstra peene jahvatusega;
  2. Teiseks oluliseks teguriks on taina elastseks palliks sõtkumine. Tainapallile vajutades peab see paari sekundi jooksul tagasi kerkima;
  3. Kolmandaks ülitähtsaks punktiks on taina õhukeseks rullimine. Kõige kergem viis seda teha on muidugi pastamasinaga aga seda saab teha edukalt ka tainarulliga!

Koostisosad

  • Raviooli taigen
    • 175 g kvaliteetset nisujahu (ekstra peene jahvatusega nisujahu)
    • 2 muna (M suurus)
  • Täidis
  • Serveerimiseks
    • Oliiviõli
    • Võis praetud seeni
    • Parmesani
    • Soola

Valmistamine

2.1

1. Kõigepealt alusta taina valmistamisest, selleks sega omavahel jahu ja munad.

4.1

2.Vala saadud segu jahusele lauale ja võta appi käed ning hakka sõtkuma.

5.1

3. Sõtku tainast seni, kuni saad ühtlase elastse taina.

6.1

4. Vormi tainast pall ja kata toidukilesse ning jäta üheks tunniks toatemperatuurile seisma.

5. Järgmisena valmista täidis, selleks haki sibul ja suitsupeekon kuubikuteks. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pruunista õli ja või segus kõik täidise komponendid. Maitsesta soola ja pipraga.

11.1

6. Võta tainapall kilest välja ja lõika pooleks (väiksemat tainapalli on kergem rullida) ning rulli laual nii õhukeseks kui saad. See võib võtta aega, aga mida õhem on taignas, seda parem on tulemus.

20.1

7. Aseta tainale parajate vahedega täidis ning lõika tainast välja sama suurune riba, millega saaks ravioolid kenasti ära katta.Vajuta tainas kõvasti näppudega kinni, nii et taina ja täidise vahele jääks võimalikult vähe õhumulle. Kui tainas ei taha hästi kinni jääda, siis võta appi vesi ning pintselda ääred kokku, nii haakub tainas paremini kinni.

21.1

8. Lõika ravioolilõikuriga ravioolid välja. Seda saab edukalt teha ka noaga.

22.2

9. Lõika ka niipidi ravioolid välja.

23.1

10. Nüüd on ravioolid valmis keetmiseks. Keeda need soolaga maitsestatud vees al denteks ehk poolpehmeks. Serveeri valmis ravioole oliiviõli, praetud seente ja parmesani juustuga.

Foto: Kristian Neemela

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun