Omatehtud tomatiketšup
Tomatitest valmista ketšupit. Kodune ja isetehtud lisand sobib suurepäraselt grillitud kanalihaga … ja loomulikult ahjus küpsetatud viineritega.
Koostisosad
-
- 1,2 kg tomateid
- 1 punane sibul
- 40 g Demerera suhkrut
- 1 tl soola
- 5 sl õunasiidriäädikat
- paar värsket ürdioksa (näiteks estragoni või punet)
-
Maitseained:
- 10 pipratera
- 1 tl kuhjaga sinepiseemneid
- 1 kaneelipulk
- 1 muskaatpähkel
- 3-4 loorberilehte
- 0,5 tl nelki
Valmistamine
Lõika tomatid neljaks, viiluta sibul ning pista need potti. Lisa suhkur, sool, äädikas ja ürdioksad. Seejärel valmista ürdikotike* ja pista see samuti potti.
Seejärel lase segul suurel kuumusel podisema hakata. Niipea, kui see on juhtunud, alanda kuumust ja lase segul vaikselt veel umbes tund aega podiseda. Aeg-ajalt sega! Eemalda maitsekotike ja püreesta tomatimass. Maitsesta lõplikult ning kalla ettevalmistatud pudelitesse-purkidesse.
*Tülikas on peale keetmist kõik potti pistetud vürtsid ükshaaval välja noppida. Seetõttu meisterda valmis marlist ürdikotikese. Pista vajalikud vürtsid marlile, paki need kokku, kinnita niidiga ja pista valminud ürdikotike ketšupi valmistamise ajaks potti.