Õuna-porrusupp kalkuniknellidega
Kas õuna ja porru tundub Teile kummalise kooslusena? Pole vaja karta, et see kooslus miskitmoodi sobimatu oleks, sest õuna annab siinsesse suppi pigem kergelt maitset. Seda suppi serveeri kindlasti kalkuniknellidega ehk pisikeste klimpidega, mis meenutavad kohati pisikesi frikadelle.
Retsept pärineb Ragne Värki kokaraamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”.
Koostisosad
-
- 4 õuna
- 300 g kartuleid (koorimata kogus)
- 150 g porrut (valge osa)
- 1 l vett
- soola, pipart
- 0,25-0,5 tl muskaatpähklit
- 100 g toorjuustu
-
Kalkunikellid
- 300 g Rannamõisa hakitud kalkunirinnaliha
- 1 muna
- 2 sl odrajahu
- ca 50 ml rõõska koort (35%)
- soola, pipart
- 1,5 l vett
Valmistamine
Koori õunad (eemalda ka südamik) ja kartulid ning tükelda väiksemaks. Tükelda ka porru. Pane retsepti neli esimest komponenti pliidle keema, maitsesta. Lase podiseda u 20 minutit. Seejärel püreesta supp. Lisa muskaatpähkel ning vajadusel soola. Pane uuesti pliidile ning sega sisse toorjuust. Lase sel suppi sulada.
Kalkuniknellide valmistamiseks mikserda ühtlaseks hakkliha, muna ja jahu. Seejärel lisa mikserdades juurde rõõsk koor. Maitsesta. Lase potis soolaga maitsestatud vesi keema. Vormi kahe lusika abil klimbitainast pisikesed pätsid ning keeda ca 4-5 minutit. Serveeri supil.
Maitseb hästi ka järgmisel päeval!
Toorjuust annab supile kreemisust, kuid kui soovid võid selle ka välja jätta
Foto: Ragne Värk