postthumb
4
40 min
Pearoog

Pannil küpsenud pardifilee palsamiäädika kastmega

Ilma ahju abita valminud pardifilee jääb maitsev ning üdini mahlane. Valmimisele kulub küll ehk veidi rohkem aega, kuid oht ebaõnnestumiseks veidi väiksem kui ahjus küpsetades. Kaste on lihtne ning valmib kiirelt. Palsamiäädikast ja apelsinist saab kokku keeta suurepärase kastme, mis pardifileega imehästi kokku sobib. Kõrvale paku kartulipüreed või mistahes meelepärast lisandit.

 

 


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • soola, pipart
  • Kaste
    • 3-4 sl pardirasva
    • 1 apelsin
    • 1 dl palsamiäädikat
    • 1-2 tl mett
    • 1 sl võid

Valmistamine

Eemalda pardifileedelt üleliigsed kelmed ning tee nahale noaga sisselõiked (ühte pidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik), seejärel pane pardifileed naha pool all külmale pannile pliidi peale. Pliidi kuumus olgu võimalikult madal. Küpseta seni, kuni pardirasv pannil sulama hakkab ning nahk kuldpruuniks küpseb. Vahepeal võid pannile tekkinud rasva ära valada. Pööra fileed teistpidi ning küpseta samuti madalal kuumusel ca 10-14 minutit. Seejärel lase kaane all fileedel "puhata" mõned minutid.

Vahepeal valmista kaste. Pane pannile 3-4 sl fileede küpsemisest tekkinud rasva. Lõika apelsin pooleks, koori pool apelsini ära ning lõika viiludeks. Aseta viilud pannile. Pigista juurde ülejäänud apelsinipooliku mahl. Lase paar minutit podiseda keskmisel kuumusel. Lisa palsamiäädikas ning mesi ja kuumuta ca 10 minutit keskmisel kuumusel. Seejärel lisa või ning lase segades kastmesse sulada. Paku koos õhukesteks viiludeks lõigatud pardifileega.

Kastme magusust reguleeri vastavalt maitsele meega.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun