Pannipirukad singi-, juustu- ja hapukurgitäidisega
Need pannipirukad on kõike muud kui traditsioonilised singi-juustutäidisega. Need pannil küpsetatud pisikesed pirukad, mis on meeltmööda ka lastele! PS! Taina saad valmis teha ka eelmisel päeval. Hoia seda külmkapis!
Retsept Ragne Värgi kokaraamatust: Pannkoogisahver eh k jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma.
Koostisosad
-
Tainas
- 4 dl nisujahu
- 0,75 tl soola
- 1 dl keevat vett
- 1 dl külma vett
- 1 sl õli
-
Täidis
- 100 g sinki
- 25 g marineeritud kurki
- 35 g riivitud juustu
- 1 tl mahedat sinepit
Valmistamine
Sega omavahel jahu ja sool. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Raputa tainapallile peale pisut jahu ja tõsta vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Täidise valmistamiseks viiluta sink ja lõika viilud omakorda ribadeks. Haki kurk väikesteks tükkideks. Sega kõik täidiseained omavahel kokku.
Jaga tainas kaheksaks tainapalliks. Rulli jahusel pinnal tainapall ümmarguseks ja aseta keskele täidis. Seejärel tõsta tainaääred keskele ja suru omavahel tugevasti kokku. Rulli tainarulliga pirukas lamedamaks. Toimi samamoodi ka ülejäänud tainapallidega.
Kuumuta pannil parajas koguses õli ja küpseta pirukad keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Paku kuumalt (kui need on pealt krõbedad) või jahtunult.
*Võid pool jahukogusest asendada täisteranisujahuga.
Foto: Ragne Värk