Panniroog kana, kartuli ja koorese kastmega
Maitsev lõuna- või õhtusöök, kus kõik saab valmis ühel pannil. Lõpptulemuseks on maitserikas ja koorene panniroog!
Koostisosad
-
- 550 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha
- 800 g kartuleid
- 2-3 sl oliiviõli
- soola, pipart
- 1 sl võid + 2 sl õli (praadimiseks)
-
Kaste
- 1 sl võid
- 1 küüslauguküüs, hakituna
- 1 dl puljongit
- 2 sl Dijon sinepit
- 1,5 dl vahukoort
- 2 sl tilli
- soola, pipart
Valmistamine
Pane kanatükid kaussi. Koori kartulid ning lõika väikesteks tükkideks ning tõsta kaussi liha juurde. Maitsesta soola pipraga ning lisa segades oliivõli. Kuumuta pannil 1 sl võid ja 2 sl õli, lisa kana ja kartulitükid ning küpseta nii, et liha küpseks mõlemalt poolt 3-4 minutit. Tõsta liha koos kartulitega pannilt.
Kastme valmistamiseks pane samale pannile 1 sl võid, lisa küüslauguküüs ning kuumuta see kiirelt läbi. Vala juurde puljong, lisa sinep ning seejärel vala pannile koor. Maitsesta kastet vajadusel soola ja pipraga. Nüüd tõsta pannile tagasi kana ja kartulid ning lase roal madalal kuumusel kaane all valmida 15-20 minutit. Serveeri!