Varasuvine pannisalat
Tegemist on toitva sooja salatiga, mis valmib lühikese ajaga pannil. Kui soovid toidule kergelt suitsust mekki, siis võid suvikõrvitsa- ja kartuliviile ka grillil kuumutada. PS! Selles roas saad edukalt ära kasutada grillimisest järelejäänud grillitud liha või toorvorste!
Koostisosad
-
- 2-3 tk toorvorsti
- 200 g jääsalatit
- 200 g suvikõrvitsat
- 4 keedetud kartulit
- 2 tl võid
- 6 kirsstomatit
- värsket rohelist tilli
- soola, pipart
-
Kaste
- 1 dl hapukoort
- 1 dl majoneesi
- 1 marineeritud kurk
- 0,25 tl sidruni riivitud koort
- soola, pipart, suhkrut
Valmistamine
Küpseta toorvorstid vastavalt pakendil soovitatule. Võimalusel võid kasutada juba küpsetatud toorvorste või liha ning sellisel juhul kuumuta see pannil lihtsalt läbi.
Tükelda jääsalat ja viiluta suvikõrvits ja kartul. Sulata pannil 1 tl võid, lisa jääsalatiribad ning kuumuta kergelt läbi. Maitsesta ning jaota kahele taldrikule. Seejärel lisa pannile ülejäänud või ning pisut õli ning kuumuta kartuli- ja suvikõrvitsaviilud läbi, raputa peale pisut soola ja pipart. Lisa need seejärel jääsalatile. Pane juurde kirsstomatid ning tükeldatud toorvorstid. Raputa peale tilli ning maitsesta.
Kastmeks sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa hästi peeneks tükeldatud kurk ning hakitud till. Lisa sidruni riivitud koor ning maitsesta! Soovi korral lisa maitseks pisut marineeritud kurgi vedelikku.
Foto: Ragne Värk