Pardifilee kõrvitsasalsaga
Järgnevalt retsept, kus hõrgu maitsega pardifileelõikude juurde on valmistatud äärmiselt kiiresti valmiv kõrvitsasalsa. Kollase-punase kirju kõrvitsasalsa on äärmiselt hooajaline ning kõrvitsasõprade suur lemmik. Retsept ilmus ka oktoobrikuu toiduajakirjas Oma Maitse.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
- meresoola, pipart
-
Kõrvitsasalsa
- 400 g kõrvitsat, puhastatuna
- 2 tomatit
- 1 punane sibul
- 1 küüslauguküüs
- 3 sl hakitud värsket koriandrit
- 0,5 sidruni pressitud mahl
- 0,5 tl suhkrut
- 5 sl oliiviõli
- soola, pipart
Valmistamine
Lõika puhastatud kõrvits väikesteks kuubikuteks, piserda peale 2 sl oliiviõli ning soola, sega. Aseta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit (kõrvits peab jääma krõmps!). Tükelda tomat väikesteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja koriander ning sega kokku küpsenud kõrvitsakuubikutega. Lisa sidrunimahl, suhkur, 3 sl oliiviõli ning maitse järgi soola ja pipart. Sega ning jäta jahedasse maitsestuma pardifilee valmimise ajaks.
Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta 200 kraadi juures 5-8 minutit (olenevalt, soovitud küpsusastmest). Võta ahjust ning jäta fooliumi rahunema 10 minutiks. Serveerides lõiga filee ühukesteks viiludeks ning serveeri koos salsaga.