postthumb
4-le
Pearoog

Pardifilee taipärases kastmes

Hõrgule pardilihale ja puhta maitsega basmati riisile assisteerib tugevate maitsetega kaste vürtsikas ja kergelt magusa alatooniga. Kõik see kokku – lihtsalt super kooslus ning sobib ka hästi küllatulnud sõpradele pakkuda. Kastme saab enne valmis teha ning pardifilee värskelt valmistamine liiga aeganõudev ettevõtmine ei ole.

Tee pardi naha sisse terava noaga ühte ja teistpidi lõiked, nii et tekiks peeneruuduline muster. Proovi lihasse mitte sisse lõigata, muidu voolab sealtkaudu hulk mahla välja. Pane pardifilee nahapool allapoole külmale pannile ja kuumuta, kuni hakkab rasva välja sulama. Vahepeal võib väljasulanud rasva pannilt ära kallata. Kui pardi nahapool on parajalt krõbe, pruunista part ka kõikide teiste külgede pealt, et mahlad kinni kõrvetada. Siis ahju ca 5-10 minutiks (sõltub, kui suur filee oli ning kui küpset tulemust soovid, kes soovib seest roosakat ja hästi mahlast tulemust, siis pigem 5 minuti variant). Ahjust väljavõttes keera filee fooliumi sisse ja lase mahladel tõmmata 10 minutit, enne kui lahti lõikad.

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed
    • Pöidlasuurune jupp ingverit (koorituna ja riivituna)
    • 1-2 küüslauguküünt hakituna
    • 1 tšillipipar hakituna
    • 1 dl kanapuljongit (soovitavalt fondist või ise keedetud)
    • 3-4 spl sojakastet
    • 2 spl kalakastet
    • 2 spl ketšupit
    • Musta pipart
    • Sorts konjakit või brändit
    • 1-2 spl pruuni suhkrut
    • 0,5 spl maisitärklist

Valmistamine

Pane keskmisele kuumusele pannile õli sisse ingver, küüslauguk ja tšillipipar. Kuumuta läbi ja lisa kanapuljong. Sega juurde sojakaste, kalakaste, ketšup, paar lusikatäit suhkrut ja musta pipart. Lase veidi kokku keeda. Võid paksendada ka veega segatud maisitärklist lisades, aga ei pruugi. Ja kui tahad eriti luksuslikku lõpptulemust, võid kogu kastet viimistleda veel sortsu kondaki või brändiga.

Kalla kaste lahtilõigatud pardifileele, saputa peale koriandrit (või muud maitserohelist) ja serveeri koos aurutatud basmati riisiga.


Foto: Tuuli Mathisen

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun