Pardifilee tšillise jõhvika-sibulamoosiga
Moosi saab ette antud kogusest rohkem kui pardi peale kulub, kuid väikstesse purkidesse panduna on neid hea liha söömise kõrvale avada. Olgu siis tegu küüliku, kalkuni või pardiga. Moos on veidi magus, veidi vürtsikas ning hapuka jõhvika kõrval kumab läbi ka praesibula mekk.
Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed
- 1 l jõhvikaid
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 20 g tšillipipart
- 2 tl soola
- 150 g suhkrut
- õli
Valmistamine
Haki sibul ja tšilli peeneks. Kuumuta poti põhjas veidi õli ning prae sibul klaasjaks. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned, jõhvikad, maitseained ja hakitud tšilli. Lase moosil keskmisel kuumusel podiseda kuni jõhvikad on katki keenud ja segu hakkab paksenema. Vajadusel lisa maitse järgi soola või suhkrut.Tõsta moos soovitavalt väikstesse purkidesse, et siis neid järjest lihatoitude kõrvale pakkumiseks avada. Hea on, kui moos saab üleöö külmas "laagerduda".
Kuivata pardifilee majapidamispaberiga. Tee terava noaga nahale sisselõiked. Tõsta lihatükid külmale pannile keskmise kuumusega pliidile. Prae ca 8 minutit kuni nahk on kuldne ja krõbe. Raputa peale soola ja pipart. Keera liha ümber ning prae ka külgesid mõni minut. Tõsta lihatükid fooliumisse, raputa peale soola ja pipart ning küpseta 200 kraadi juures veel 7 minutit. Jäta liha veel 10 minutiks fooliumisse. Lõika filee viiludeks ning serveeri värske salati ja moosiga. (Hea ülevaate ja soovitused pardifilee valmistamiseks saab siit)