Pardifilee ürdise sulavõiga
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed, nahaga
- soola, pipart
- põldube
- väikseid värskeid kartuleid (keedetuna)
- 100 g võid
- 2 küüslauguküünt ja ürte (kõike meelepärast, mida peenral leidub - till, murulauk, petersell, majoraan, tüümian, oregano, basiilik, koriander vms)
Valmistamine
Kuivata pardifilee majapidamispaberiga. Tee nahapoolele ca 1 cm vahedega sisselõiked, kuid nii, et lihasse ei lõika. Aseta fileed külmale pannile keskmise kuumusega pliidile ning küpseta ühelt poolt 8 - 10 minutit kuni nahk on krõbe ja kuldpruun. Raputa peale sool ja pipar ning keera fileetükid ringi. Küpseta veel paar minutit (vahepeal lase küpseda ka külgedel) ning tõsta fooliumile. Raputa peale veel soola ja pipart ning mässi fileed fooliumisse. Aseta ahju 200 kraadi juurde ca 8 minutiks. Peale küpsemist lase lihal veel 10 minutit fooliumis seista.
Samal ajal kui liha küpseb, valmista põldoad ja kartulid. Selleks poolita kartulid ning prae või ja õli segus kuldpruuniks ja krõbedaks. Maitsesta soolaga ja raputa peale värsket hakitud tilli. Korda sama põldubadega, kuid lisa küpsemise ajal ka üks küüslauguküüs. Ürdivõi valmistamiseks pane kaussi või, küüslauguküüs, meelepärased ürdid ning saumikserda ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga. Kui liha valmis, siis lao põldoad ja kartulid taldrikule, lõika filee õhukesteks viiludeks ning tõsta peale ürdivõi, mis liha peal mõnusalt laiali sulab.