Pardifileevrapp ingveri-apelsinikastmega
Jagame alljärgnevalt põnevat pardifileevrappi, mida rikastab ingveri-apelsinikaste. Retsepti autoriteks Uulitsa peakokad Artur Parm ja Mario Pärn.
Koostisosad
-
- 1 tk Rannamõisa jahutatud pardifileed
- 1 apelsin
- 1 sl kadakamarju
- 4 g ingverit
- 250 ml apelsinimahla
- 1/3 sl apelsinipipart
- pool küüslauguküünt
- sool
- 1 sl mahedat sinepit
- rohelisi salatilehti
- 20 g punast sibulat
- 1 mango
- 50 g taluvõid
- 2 sl jahu
- 1 soolakurk
- 2 nisutortiljat
Valmistamine
Puhasta pardifilee, pigista peale apelsinimahla ja pane supilusikatäis kadakamarju (võid mõned kadakamarjad pooleks suruda, et maitset paremini annaks). Lisa natuke soola ja pipart. Pane filee paariks tunniks külmkappi. Enne kui parti grillida/praadida peaks see olema toatemperatuuril. Grilli parti mõlemalt poolt ning kui pardi küpsusaste on medium, pane see tükk n-ö puhkama. Hiljem lõika suupärased tükid!
Valmista ingveri-apelsini kaste. Selleks panna apelsinimahl koos maitseainetega potti, lisa võid, riivitud ingveri, sinepit ning peeneks hakitud küüslauk. Lase keema ning siis lisa jahu. Kindlasti sega pidevalt, et tükke ei tekiks. Kui kastmes ei ole enam tükke, jäta kaste jahtuma.
Rebi salatisegu (rukola, Roomasalat, frillice vms) tükkideks kaussi, lisa sinna punane sibul, mangoviilud, soolakurk.
Määri tortiljad pooleldi kastmega, lisa salat lisanditega ning grillitud pardiviilud, lisa peale kastet. Keera tortilja rulli ja grilli/prae mõlemalt poolt paar minutit.
Pardifilee peab enne grillimist/praadimist kümmekond minutit toatemperatuuril seisma.