Pearoog
Pardikoiva confit
Pardikoiva confit on juba teada headus ja maitseelamus. Seda maitsvat rooga on lihtne valmistada ning pealegi valmib ilma liigse vaeva ja koka vahele segamiseta.
Ampsu kohviku peakokk Heiti Männiksaar jagab oma retsepti!
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- 200 g viinamarju
- 150 g rohelist õuna
- 50 g varssellerit
- 20 g ingverit
- 4 küüslauguküünt
- 150 ml valget veini
- 20 g meresoola
- 2 loorberilehte
- 10 tera musta pipart
- tšillipipart
Valmistamine
Eemalda pardikoibadelt nahk. Hauta nahast rasv välja ja kurna (seda kasutad hiljem küpsetamisel). Tükelda õunad, seller, küüslauk, ingver ja viinamarjad. Sega need pardikoibadega ja maitsesta meresoola, loorberi ja musta terapipra ja tšillipipraga. Vala üle valge veiniga ja jäta seisma ööpäevaks. Sulata eelnevalt hautatud rasv ja vala pardikoivadele nii, et oleks rasvaga kaetud. Küpseta ahjus kaane all 140-150 kraadiga 3 tundi.