Pardikoivad pestoga (puuahjus)
Puuahjus valmistades on lõpptulemuseks uskumatult hõrk ja pehme ahjuliha. Selle valmistamisel on aga vajalik korralik malmpott, mis hõõguvate süte kuumust talub. Kui aga puuahi puudub, siis saad pardikoibasid valmistada ka tavalises elektriahjus!
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- soola
- 4 sl pestot
- 33 cl heledat õlut
Valmistamine
Maitsesta pardikoivad helde käega soolaga. Hõõru need kokku pestoga. Seejärel aseta pardikoivad malmpotti (see ei tohiks olla liialt suur, et lihal vormis liiga palju ruumi oleks) ning lase maitsestuda 15 min. Seejärel vala juurde õlu ning aseta potile peale kaas. Vedelikku peaks potis olema niipalju, et et see poolenisti pardikoibi kataks.
Kui toas on ahi köetud, söed hõõguvad ning lõõr kinni, siis oota umbes tunnike, et söed pisut „rahuneksid”. Seejärel pista malpott ahju süte juurde ning sulge ahjuuks. Hoia rooga ahjus umbes 10-12 tundi. Seejärel on toit valmis!
Elektriahjus küpsetamiseks: Küpseta pardikoibasid ahjus kaane alla 160 kraadi juures vähemalt 3 tundi.