4-le
Pearoog
Pardikoivad röstitud ahjuköögiviljadega
Lihtne, kuid väga värviküllane ahjupraad, mille valmistamine on lihtsamast lihtsam. Kui part ning juurviljad kipuvad küpsemise ajal liigselt pruunistuma, kata pealt küpsetuspaberi või fooliumiga.
Koostisosad
-
- 2 pakki Rannamõisa Jahutatud pardikoibi
- soola ja musta pipart
- 1 tl sinepit
- 4 kartulit
- 4 porgandit
- 2 peeti
- 2 pastinaaki
- 1 punane sibul
- 2 sl õli
- soola
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1 sl palsamiäädikat
Valmistamine
Maitsesta pardikoivad sinepi, soola ja pipraga. Tõsta ahjuvormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 1 tund. Koori kartulid, porgandid, peet, pastinaak ja sibul. Lõika sektoriteks ja maitsesta õli, soola, tüümiani ning palsamiäädikaga. Kui part on pool tundi ahjus küpsenud, lisa juurviljad. Küpseta veel pool tundi.
Foto: Angeelika Kang