Pardilihaga hernesupp
Veebruar on ainuõige kuu panna pliidile podisema üks mõnusalt kodune hernesupp. Kui aga muidu valmib hernesupp sealihast, siis siinses supis teevad oma tähelennu pardikoivad ja suitsukana. Viimane annab supile juurde väga mõnusa meki ning on justkui traditsioonilise suitsuiliha asendaja supis. Pardikoivad aga aitavad muuta suppi pisut rammusemaks ja toekamaks!
Koostisosad
-
- 3 dl kuivatatud rohelisi või kollaseid herneid
- 1,5 l vett + herneste leotamiseks
- 2 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- 300 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
- 3 loorberilehte
- 1 sibul
- 200 g porgandit
- 500 g kartulit
- soola, pipart
Valmistamine
Pane eelmisel päeval herned vette likku. Järgmisel päeval nõruta ja loputa need voolava vee all. Seejärel pane potti leotatud herned, 1,5l vett, pardikoivad, suitsukana, loorberilehed, maitse järgi soola-pipart ning kuumuta supp keemiseni, seejärel alanda kuumust, et vesi kergelt podiseks. Samal aja haki sibul peeneks, koori ja riivi kartuli-porgandid. Kuumuta sibul pannil klaasjaks, lisa riivitud köögiviljad ning kuumuta kergelt läbi. Lisa kuumutatud segu supile ning lase supil vaikselt podiseda pisut üle tunni ehk seni kuni herned on pehmed. Vahepeal vaata, kas supp vajab täiendavat maitsestamist. Umbes 15 minutit enne keetmise lõppu eemalda lihad supist, tükelda väikesteks tükkideks ning aseta lihatükid tagasi supi sisse. Serveeri valminud suppi kuumalt!
Kui supp tundub liialt paks, võid täiendavalt supile lisada vett. Gluteenivaba! Laktoosivaba!
Arvesta lisaaeg herneste leotamiseks!