Pardilihapasta
Pasta valmistamisel on ära kasutatud eelmisest söömaajast järele jäänud ahjus küpsenud pardi liha. Kasutada võib ka ahjus küpsetatud broileri, kalkuni või küülikuliha – mida parasjagu külmas üle on. Valge veini võib asendada sama koguse koore või pasta keeduveega.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 300 g pastat
- 200 g pardiliha (ahjus küpsenud pardilt)
- 12 kirsstomatit
- peotäis basiilikulehti
- 3 küüslauguküünt
- 2-3 sl oliivõli
- Parmesani
- 1 dl vahukoort
- 1 dl valget veini
Valmistamine
Keeda pasta poolpehmeks. Jäta sõelale nõrguma. Jäta tassitäis keeduvett alles. Haki küüslauk, poolita tomatid, haki basiilikulehed ja lõika liha väiksteks tükkideks. Kuumuta poti põhjas oliivõli. Lisa peeneks hakitud küüslauk, tomatid, basiilik ja kuumuta minutike. Lisa liha ja vein, maitsesta soola ja pipraga ning sega. Kõige lõpuks Lisa potti ka koor ja pasta ning sega korralikult läbi. Et pasta kuivaks ei jääks, lisa nii palju keeduvett kui vaja. Riivi peale parmesani juustu.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)