Pardilihasupp munanuudlite ja ingveriga
Kui tükeldate parti sooviga saada sellest toiduvalmistamiseks pardifileed ja -koiba, siis mida peale hakata järelejäänud pardirümba ja -tiibadega? Sellest saab keeta suurepärase pardilihasupi!
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud pardirümp
- 2 Rannamõisa jahutatud parditiiba
- vett
- paar tillivart
- soola
- 10 pipratera
- 3 loorberilehte
- 1 sibul, väike
- 35 g koorimata ingverit+ veidi hiljem suppi lisamiseks
- 2 sellerivart
- 125 g munanuudleid
- 4-6 sl sojakastet
Valmistamine
Pane pardirümp ja -tiivad potti. Lisa külma vett niipalju, et part täpselt kaetud oleks. Lisa tillivarred, veidi soola, pipraterad, loorberilehed, pooleks lõigatud sibul ning kooritud ja väiksemaks tükeldatud ingver. Lase madalal kuumusel podiseda vähemalt tund, vahepeal tekkinud vahtu ära riisudes. Seejärel kurna valminud puljong teise potti ning pane see tagasi tulele.
Haki sellerivarred õhukesteks viiludeks ja lisa supile. Lase paar minutit podiseda. Eralda pardirümbalt ja -tiibadelt liha ning haki väiksemateks tükkideks. Lisa munanuudlid ja pardiliha ning keeda seni, kuni munanuudlid on pehmed (ca 2-3minutit, mitte rohkem!). Kõige lõpuks sega sisse sojakaste.
Serveeri suppi koos kaussi asetatud upumuna või parmesanilaastudega!
Soovi korral lisage maitseks ka koriandrit!
Foto: Ragne Värk