Pardimaks brändi ja parmesaniga
Tegemist on äärmiselt maitsva toiduga ning võimalik, et leiab poolehoidu ka maksast mitte nii vaimustuses olevates inimestes. Lisaks maksale, koosneb see roog ju rõõsast koorest ja parmesanist – kahest headusest, millega toit ebaõnnestuda ei saa. Kindlasti soovitan maksa eelnevalt piimas leotada, mis võtab ära maksa spetsiifilise maitse. Seda toitu on mõttekas valmistada tunde järgi – sorts brändit, veidike hapukoort ning parajalt parmesani!
Koostisosad
-
- 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
- 1 sibul
- ca 5-8 sl brändit
- 200 ml rõõska koort (35%)
- soola, pipart
- ca 75 g parmesani
-
Võis praetud aedoad punega
- 450 g külmutatud aedube
- soola
- 2-3 sl võid
- kibuke pune
Valmistamine
Puhasta maks kelmetest ning leota vähemalt tunnike piimas. Seejärel patsuta maksatükid majapidamispaberiga kuivaks ning prae kuumal õliga piserdatud pannil pannil mõlemalt poolt küpseks. Maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa pannile sibulaviilud. Kui sibul on küpsenud klaasjaks, lisa pannile brändi ning kuumuta minutike, kuni alkohol aurustub, Seejärel madalda kuumust, lisa pannile rõõsk koor, mõne hetke pärast sega sisse parmesan. Roog on valmis, kui juust on sulanud.
Keeda ube soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed, aga veel kergelt krõmpsud. Nõruta. Kuumuta pannil või, lisa hakitud pune. Lisa aedoad ning prae pannil kiirelt läbi. Serveeri koos maksaga.
Foto: Ragne Värk