Pardimaks tomati-sibulakastmega
Pardimaks on tõeliselt hõrk tooraine, samas saab sellest valmistada kiiresti suurepärase roa. Ettevalmistustöödena leota maksa kindlasti eelnevalt piima, see kaotab ära maksale omase mõrkja maitse. Piisab 30 minutist.
Koostisosad
-
- 600 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
- piima
- jahu,soola, pipart
- 2 sibulat
- 4-6 sl brändit
- 400 g tomatipastat
- 2 sl palsamiäädikat
Valmistamine
Puhasta maks kelmetest ning aseta piima sisse likku vähemalt pooleks tunniks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks ning paneeri soolaga maitsestatud jahus.
Kuumuta pannil õli ning prae maksatäkid mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kõrvale. Kuumuta samal pannil õli. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning prae pannil klaasjaks. Lisa brändi, lase aurudel minna ning lisa siis tomatipasta ja palsamiäädikas. Lisa koheselt juurde ka maks. Lase minutiike podiseda, maitsesta ning serveeri siis koos värske salati, riisi või kartulipüreega.
NB! Võid kasutada ka broilerimaksa.
Foto: Ragne Värk