Pardiravioli, röstitud pardipuljongis
Pardi puljong ning selles serveeritud ravioli sobib ideaalselt suupisteks tähtsal sündmusel. Puljongi keetmisega palju vaeva ei ole – see peab ainult piisava aja pliidil keema.
Retsept ja foto: Ants Uustalu.
Koostisosad
-
Pardiliha ravioli
- 250g kõvemat nisujahu
- 1 munakollane
- 10cl vett
- soola
-
Puljong
- 1 Rannamõisa jahutatud part (tükeldatud)
- 2 sibulat
- 2 porgandit
- varsseller
- 1 spl tomatipastat
- porrulauk
- tüümian
- petersellivarred
- loorber
Valmistamine
Pardiliha ravioli
Sega kätega kausis kõik asjad kokku, taigen on valmis, kui tuleb käte küljest lahti. Keera toidukilesse ja pane kappi, vähemal pooleks tunniks.
Hiljem rulli taigen väga õhukeseks ja lõika vormiga ringid. Ringi keskele pane pardiliha(parditükid, millest keetsid puljongi). Ringi ääred määri munaseguga ja voldi kokku. Kahvliga võid ääred kinni pressida. Keeda soolaga maitsestatud vees kuni tõusedva pinnale. Hiljem serveeri röstitud pardiliha puljongis.
Puljong
Rösti ahjus erinevad pardi tükid kuldpruuniks. Eemalda rasv ja pane külma veega keema.
Keeda tasasel tulel ca 2 tundi aeg-ajalt vahtu riisudes. Rösti ka köögiviljad koos tomatipastaga ja pane need koos ürtidega puljongisse. Keeda veel 4 tundi tasasel tulel. Kurna puljong ja jahuta. Serveeri koos pardiravioliga.