Pelmeenid
Isetehtud pelmeenid on kahtlemata maitsvad. Selle täidis valmib endale meelepärastest komponentidest ning seda saad pelmeeni lisada nii palju kui tahad. Lisaks võib pelmeenide valmistamine olla ka lustlik kogu pere üritus!
Koostisosad
-
- 4 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 1,5 dl vett
- 1 väike muna
-
Täidis
- 300 g hakkliha
- 0,5 sibulat, hakituna
- 1 küüslauguküüs, hakituna
- soola, pipart
Valmistamine
Sega omavahel jahu ja sool. Moodusta kaussi jahust koonus. Tee käega koonuse otsa lohk, kuhu lisa vesi ja lahtiklopitud muna. Sõtku kätega taigen ja jäta 20-30 min rätikuga kaetult seisma.
Täidise valmistamiseks segal hakkliha, klaasjaks praetud sibul ja hakitud küüslauguküüs, maitsesta soola-pipraga. Rulli tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 4-5 cm läbimõõduga pelmeenipõhjad. Aseta tainaratastele täidis, niisuta ääred veega ja vormi tainas poolkuudeks. Seejärel keeda pelmeenis soolaga maitsestatud vees valmis!