Pestokastmes hautatud broilerifilee
Kui kiirelt miskit head soovite valmistada, siis see retsept sobib proovimiseks kindlasti. Pestokastmes haudunud broilerifilee jääb mahlaks ning pehme. Selles on kindlasti oma osa ka filee ümber mähitud toorsuitsupeekonil, kuid oluline on järgida ka ahjutemperatuure ja-aegu.
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
- soola, pipart
- 8 toorsuitsupeekoniviilu
- 2 dl rõõska koort
- 4 sl pestot
- keedetud tatart (serveerimiseks)
Valmistamine
Eemalda broilerifileelt üleliigsed kelmed ning maitsesta siis kergelt soola ja pipraga. Pruunista pannil fileed igast küljest kuldseks. Mähi iga filee ümber 2 toorsuitsu peekoniviilu ning aseta ahjuvormi.
Kuumuta koor potis keemiseni, lisa segades juurde pesto. Madalda kuumusel ning lase 4-5 minutit vaikselt podiseda, ise aeg-ajalt kastet segades. Vala valminud kaste vormi fileedele. Küpsera 180 kraadi juures ca 15 minutit. Serveeri koos tatraga.
- Ahjuvorm võiks olla nii suur, et fileed mahuks täpselt ära.
- Toorsuitsupeekoni võid asendada tavalise peekoniga
Foto: Ragne Värk