5
1.3 h
Pearoog
Gluteenivaba
Piimas küpsetatud ahjukana
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud broiler
- soola, pipart
- 75 g toasooja võid
- 1 suure sidruni riivitud koor
- 3 sl murulauku, hakituna
- 5 dl piima
Valmistamine
Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soola ja pipraga (pista ka pisut naha alla). Sega toasoe või sidrunikoore ja murulauguga ning määri saadud segu kana naha alla ning pisut ka peale. Aseta seejärel kana ahjuvormi (naha pool üleval), vala juurde piim ning küpseta 175 kraadi juure 1 tund ja 30 minutit. Serveeri ahjukana meelepäraste lisanditega.
Enne küpsetamist, lase broileril toatemperatuuril ca 15 minutit seista.
Peale küpsemist lase kanal kümmekond minutit maitseid koguda.